tirsdag den 19. april 2011

Gry

Gry skimtes yderst til højre (det rød/grønne logo), ca. 1983

Gry var en pladebutik, der lå i kælderen i Sankt Peders Stræde 35. Ligesom Superlove havde de mange af de rigtige plader til subkulturen og var yderst populær her. Pladebutikken havde et label "Gry Records", der i 1981-82 udgav elve bånd med bands som bl.a. Tee Vee Pop og Tapehead (folk fra bl.a. Sods og No Knox) og i 1984 udsendte "Under For" (Martin Hall) LP'en "Apparently All The Same".

En af Gry Records' kassette-udgivelser
Butikken var drevet af Freddy Frank og Martha Podell. Den tidligere beat-musiker og start-firser electronica pionér, Freddy Frank spillede med Steen Jørgensen i det elektroniske projekt Grønvirke i starten af 80'erne, der også udkom på Gry Records og Martha Podell spillede sammen med bl.a. Camilla Høiby i bandet "Drift". Søren Fauli's elektroniske LP "Fauli' til dauli' udkom ligeledes på Gry Records i 1983. Gry eksisterede fra 1977 til 1993.

Superlove og Gry's funktion er i dag erstattet af pladebutikken Sex Beat Records i Studiestræde 18, og rent punk-mæssigt bør man også nævne en pladeforretning som Repo Man Records i Fensmarksgade 36 på Nørrebro, der har specialiseret sig i dansk og udenlandsk punk på vinyl.

Gry, 1989

2 kommentarer:

  1. Kassettebåndet, som der er billede af, er "An Important Message" (live-optagelse) med bandet Unknown Gender, der oprindeligt kom fra USA men bosatte sig delvis i Danmark. De spillede på Roskilde i '83 (mener jeg det var) og jeg købte det bånd der og hørte det cirka 3000 gange.

    PS: rigtig fed blog!

    SvarSlet
  2. Jeg er i Los Angeles i disse dage, og her er der netop en 'gryende' trend, at lokale bands udkommer på kassettebånd. ;-)

    Dejligt website. Tak for det!

    SvarSlet