tirsdag den 19. april 2011

D-Day

James, Concert of the Moment 1979
D-Day (1979) var et dansk melodisk punkband, der spillede en hvis rolle på den tidlige danske punkscene. Bandets første dokumenterede liveoptræden er den 1. juni 1979 til en koncert i Valby, der muligvis var deres debut.

D-Day spillede bl.a. til den legendariske punkfestival Concert of the Moment i Saltlageret i København den 9. november 1979, og medvirker på det efterfølgende udsendte live-album med numrene "Gimme Back My Revolution" og "Goodbye Song".

Frank, Concert of the Moment 1979
D-Day spillede bl.a. til arrangementet "Støttefest for ASO" den 1. september 1979 sammen med bl.a. punkbandene Elektrochok, Gate Crashers og Prügelknaben. Bandet har ved andre lejligheder spillet sammen med andre tidlige danske punkbands som Sods, Bollocks og You-X (sen. City-X).

Blandt bandmedlemmerne var James Bjørnholt Larsen (guitar og vokal, også i UCR og Fahrenheit), Jan Mad (Jan Gerner Jönsson, guitar, også i Fahrenheit), Frank Larsen (bas) og Allan Bo Jensen (trommer).

Eddie Haircut fra bl.a. punkbandsne Brats og Elektrochok spillede trommer med D-Day til Concert of the Moment, der også blev bandets sidste koncert.


D-Day "Gimme Back My Revolution" live til Concert Of The Moment, 1979 (Stillbillede video)

2 kommentarer:

 1. Herligt at læse lidt om sit gamle band igen,
  man bliver helt nostalgisk ved mindet om denne herlige periode af sit liv - tak til den som har samlet denne information. Det er meget fint - og godt husket må jeg sige .... :o )

  Mvh /
  Allan (x-trommeslager, D-Day)

  SvarSlet
 2. Thanx. Hvis du kan tilføje info til artiklen eller har rettelser er det meget velkomment og kan skrives herunder som kommentar. Hvis du har billeder af D-Day kan de sendes til mig på danskpunk@gmail.com, så vil jeg tilføje dem til artiklen - det samme gælder eventuelle musikoptagelser. Mht. til specifikke datoer, så har jeg haft stor gavn af sitet garagerock.dk, der er værd at tjekke ud. Billederne har jeg fået af Jan // Hilsen Filip

  SvarSlet