tirsdag den 19. april 2011

Prügelknaben

Zadis Viola, Concert of the Moment 1979
Prügelknaben var et dansk punkband, der bl.a. spillede på de tidlige danske punkscener Rockmaskinen og Saltlageret. Bandet ser ud til, at have været mest aktivt i årene 1979-1980.

Prügelknaben spillede bl.a. til den legendariske punkfestival Concert of the Moment i Saltlageret den 9. november 1979, og medvirker på det efterfølgende udsendte live-album fra 1980 med numrene "Quickstep" og "Polution". Prügelknaben debuterede i Christianshavns Beboerhus den 31. marts 1979, hvor de spillede sammen med Sods og Elektrochok. Koncerten blev anmeldt af Peter Peter i punkfanzinet Iklipsx nr. 1, maj 1979.

Bandet udsendte i 1980 musik casetten (MC) "Live in studio" på Punk/new wave-labelet Irmgardz, og medvirker på den retrospektive punk-opsamligsplade "Bloodstains Across Denmark" fra 1997 bl.a. med numrene "Lenin Zombies" og "Sick".

Bandmedlemmerne i Prügelknaben var Zadis Viola (vokal, guitar), HB (guitar, vokal), Zara Zax (bas, vokal) og Ziggy the Zilly (trommer).


Diskografi

Link

Prügelknaben "Lenin Zombies" ca. 1980 (kun ca. det første minut af nummeret)

10 kommentarer:

 1. HVor er resten af "Lenin Zombies"??GAAH

  SvarSlet
 2. Det forsvandt øjensynligt i USSR konkursboet ;) Læs evt. her om tilføjelse af musik til artiklerne: http://danskpunk.blogspot.com/2011/04/sods.html

  SvarSlet
 3. Tillad mig at korrigere : Debut var ikke 5 maj 1979, men 31 marts i Christianshavns Beboerhus med
  Sods, Prügelknaben og Elektroshock. Fantastisk 5 stjerne anmeldelse af Peter Peter i iklipsx no 1, maj 1979. Personligt husker jeg ikke meget af koncerten, håber der findes optagelser :) ZZ

  SvarSlet
 4. Hej ZZ, Tak for info - hvis du kan tilføje mere info omkring Prügelknaben er det meget velkomment - kan skrives her eller sendes på mail til danskpunk@gmail.com

  SvarSlet
 5. Fra foråret 80 skiftede P. navn til Jugendknaben. Zadis V. skiftede til kun guitar og Axel (Mohr - R.I.P)kom ind på vokal. Spillede samme år 2 jobs i Korsør (maj og aug.)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ved du mere om hvad der skete med Axel Mohr efter Jugendknaben. Han var med i det band der senere kom til at hedde Dieters Lieder. Det må have været i efteråret 1980. Men hvad skete der så?

   Slet
  2. Ved egentlig ikke hvornår AM ophørte i Jugendknaben, Senere blev han booker i Huset i Magstrædes spillested. Om det var i Barbue er jeg usikker på. Men booker var han, for mit band på det tidspunkt, To Be Continued, fik et opvarmningsjob i '84 for tyske X-Mal Deutchland, og det var gennem Axel.

   Slet
 6. flot arbejde, findes der et musik arkiv? evt. ytube?

  SvarSlet
  Svar
  1. Der findes faktisk en del numre på Youtube angiveligt lagt op af Jan Munkvad. De kan findes ved at søge Prügelknaben-Ugly, Prügelknaben-Pollution osv. Jeg kan tilføje at Prügelknaben efter navneskifte til Jugendknaben endte sine dage med navnet Tanzknaben. ZV

   Slet
  2. Jeg har 11/5-2019 opdateret Prügelknabens opslag på Wikipedia. Bedste hilsner, HB Comus

   Slet