tirsdag den 19. april 2011

Lost Kids

Lost Kids, 1979

Lost Kids (1978-82) var et dansk punkband fra Århus, der udsendte danmarks første punkplade - singlen "Født som nul" i december 1978. Iflg. Peter Peter fra Sods var Lost Kids danmarks andet punkband, idet de debuterede live i 1978 (Sods debuterede i 1977).

Ligesom Sods fik bandet landsdækkende opmærksomhed, og var yderst populære omkring i Danmark og selvfølgelig på hjemstavnen i Århus. De nysgerrige medier sørgede for, at den nye stil fik opmærksomhed i både TV og radio, som pga. af den begrænsede medieflade i slutningen af 1970'erne og starten af 80'erne var noget, der blev lagt mærke til. Og Lost Kids havde forholdsvis stor succes.

Bandet bestod ved udsendelsen af debutalbummet "Bla Bla" i 1980 af Jan Jet (Jan Nielsen, vokal), Pussy Punk (Kate Svanholm, vokal), Mek Pek (Mikael Falk Petersen, bas), Kose (Karsten Bo Sørensen, trommer), Bølle (Kim Nielsen, guitar) og Stefan Borum (keybd.).

Lost Kids i Musikcaféen i Huset i Magstræde, 1979 (fra Iklipsx)
Lost Kids udkom på det nystartede danske independent label Medley Records, der også udsendte Sods' plader.

Udover Lost Kids' regulære pladeudgivelser medvirker de med sange på bl.a. punk-kompilationerne Pære Punk (1979) og Bloodstains Across Denmark (1997).

Bandets debutsingle "Født som nul" er en dansk coverversion af Johnny Thunders' "Born to lose". Lost Kids havde også danske coverversioner af bl.a. The Jam, Devo og The Who på repertoiret.

Eddie Haircut fra københavner-punkbandene Brats og Elektrochok spiller trommer på Lost Kids' anden single "Cola Freaks" fra 1979.

Pussy Punk (Kate Svanholm) samarbejdede med Peter Peter, som hun også var kæreste med en overgang, på hans projekt "Monomania" i 1979/80 sammen med andre folk fra tidlige danske punkbands som bl.a. Brats og Elektrochok.

Det, her i 2011, meget effektive og populære punkband "Cola Freaks" har taget navn efter Lost Kids' nummer. Århusianske Cola Freaks spillede bl.a. på Roskilde Festival i 2009 og har været på to større turnéer i USA.


Diskografi
Danmarks første punkudgivelse "Født Som Nul", 1978
  • Født Som Nul - 7" 1978 (Genlyd "Respons")
  • Cola Freaks - 7" 1979 (Medley)
  • Du Ka' Få Det Som Du vil - 7" 1980 (Medley)
  • Positiv/Paranoid - 7" 1981 (Medley)
  • Bla Bla - LP/MC 1980 (Medley)
  • Bla Bla 2 - LP 1981 (Medley)
  • Still lost - 2008 (?)




Lost Kids "Født Som Nul" (1978) (coveret der er angivet på videoen er forkert)

Lost Kids "Rådden Dig" fra deres 2. single "Cola Freaks" (1979)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar