tirsdag den 19. april 2011

Feed Back


Feedback i Rockmaskinen 1980

Feedback aka Feed Back (1979-81) - Dansk punk/new wave band fra Østerbro, hvor de har øvelokale i en vaskekælder. Bandet er aktiv på scenerne i København og Århus. En af de første koncerter med gruppen er på Club Gemini i Farvergade i København d. 15.7.1980, den aften Sojakagefabrikken på Amager springer i luften. Feedback spiller flere gange i Rockmaskinen på Christiania.

Gruppen optræder til punk/nyrock festivalen Concerto de Nobrenos Insanos i Saltlageret i dec. 1980, og får efterfølgende i Ekstra Bladet en meget positiv anmeldelse af forfatteren Poul Borum under overskriften “Højtalerne brød sammen før publikum”. Et enkelt nummer fra koncerten, “Dreams”, spilles af Jan Sneum i “Rocknyt” på P3. Feedback deltager d. 6.3.1981 til et punkrock arrangement på Johannesskolen sammen med Sods og No Knox. Dagen efter spiller gruppen i Århus til punkfestivalen i Huset. Gruppen optræder også til skolefest på gymnasiet IJS, hvor den notoriske Franz de Zaster er med på vokal. Feedback indspiller to demobånd i lydstudiet To Trin Ned (d. 23.5.80 og d. 3.12.80), og spiller en sidste koncert d. 24.3.1981 i Musikcafe'n i Huset i København. Denne koncert bliver filmet, og i meget små bidder udsendt af DR.

Medlemerne i Feedback var Lars Lundholm, sang, guitar, Peter Degerbøl, guitar, Thomas Michell, bas og Christian Schiøl, trommer.

I midtfirserne dannes rockgruppen Buoyant Blue (1985-90), med næsten samme besætning som Feedback, men med Lars Stabell på vokal, keyboard, i stedet for T. Michell på bas. Gruppen indspiller demo'er med bla. Peter Peter Schneidermann fra Sort Sol, og Kate Svanholm fra Lost Kids, og debuterer med trommemaskine i april 1986 i Saga, som opvarmning til Martin Hall’s “The Final Concert”. Buoyant Blue indspiller to meget anmelderroste vinylplader “Strange Fruit” fra 1987 (med Peter Peter Schneidermann på guitar) og den i 1988 London indspillede maxi “Time Must Have A Stop”, der begge udsendes af pladeselskabet SAM Records.

I 1997 gendannes Feedback med Klavs Kofoed (Heatfarm, Bleeder) på bas, og indspiller en uudgiven cd, samt optræder i Aug. 1997 på Lars Bjerre’s rockklub “Achtung Cowboy”, hvorefter Feedback igen opløses.

Lars Lundholm har i dag lydstudiet Black Tornado på Refshaleøen i København, og Peter Degerbøl har med gruppen The Colourmen udsendt to indie tegneserie rockplader.

Feedback spillede bl.a. til den stort anlagte punk-koncert Concerto de Nobrainos insanos i Saltlageret den 22. december 1980 - en koncert der var en opfølger til den legendariske Concert Of The Moment året før.

Herudover spillede Feedback bl.a. i Rockmaskinen den 21.6.1980 sammen med bl.a. City-X, og igen den 13.12.1980 sammen med bl.a. UCR og Art in Disorder, samt til en koncert igen i Rockmaskinen den 31.1.1981, sammen med bl.a. No Knox, Before og Tee Vee Pop.


Feedback i lydstudiet "To Trin Ned" i Vestergade 1980

Feedback i Rocmaskinen 1980

Feedback til Concerto de Nobrainos insanos i Saltlageret 1980

Ingen kommentarer:

Send en kommentar