tirsdag den 19. april 2011

Irmgardz...

Jan, Néné og Kenan, ca. midt-80'erne.

Irmgardz... (1979-1987) var et dansk independent pladeselskab, der i forhold til den tidlige punkscene bl.a. udgav Concert Of The Moment, Gate Crashers, City-X, Before, UCR, Tee Vee Pop, Prügelknaben og Art in Disorder (som Week 20/21) m.fl., og var med indover på ADS/City-X BZ-støtte singlen, der dog udkom på BZ records.

Irmgardz logo
Labelet udgav også mere rockede, poppede, reggaede og eksperimenterende ting, i trit med at tiden ændrede sig efter den første punks udfadening, bl.a. Gangway. Pladeselskabet var ledet af Jan Wintersø, Kenan Seeberg (også i Gate Crashers) og Néné La Beet.

Irmgardz... var også en ret aktiv koncertarrangør dels med selskabets egne bands og dels med større udenlandske subkulturelle navne som bl.a. U.K. Subs, New Order, Nico, Dead Kennedys, Black Flag m.fl.

Oprindeligt startede labelet ud under det mundrette navn:
"Irmgardzweimalnebendritten-
scheissenplattenbrechtenihrendingen", dette blev dog kort tid efter forkortet til "Irmgard" og derefter til "Irmgardz..."

Efter 1987 transformerede Irmgardz... sig til pladeselskabet Garden Records.


Diverse danske punk og post-punk udgivelser på Irmgardz

Irmgardz var en ret aktiv koncertarrangør, plakat 1981

Irmgardz arrangerede bl.a. Dead Kennedys i Salten i 1982 (billet)

3 kommentarer:

 1. "Dansk Sam"
  Noget som fuldstændig lader til at være gået i glemmebogen, er, at Irmgardz også udgav musikbladet "Dansk Sam", som man kunne få (gratis). Bladet var henholdsvis artikler, anmeldelser, lister over nye plader, og lister over de plader, som Irmgardz distributerede (både egne udgivelser og importplader). Jeg hentede det hos den lokale musikbiks i mit provinshul i adskillige år og var ret knotten, når distributøren havde glemt at sende butikken det seneste nummer. Jeg ejede en stor stak indtil for få år siden, men de fleste er desværre gået tabt (noget med en papkasse på en altan, der blev udsat for regn). Det ville være fedt, hvis nogen gad at scanne og oploade dem på nettet.

  Hvor mange numre kom der?

  SvarSlet
 2. Ups! Jeg har netop checket, og bladet hed "Sam Nyt". Dansk Sam var vel navnet på selve distributørdelen.

  Forside og lidt indhold fra nr. 33:
  https://enlejemordersertilbagepaadansk.blogspot.com/2019/01/sam-nyt-nr-33-marts-1984.html

  SvarSlet
 3. Jeg har stadig et par ubrugte biletter til DK

  SvarSlet