tirsdag den 19. april 2011

Flip Machine

Flip Machine 1982

Flip Machine (aka Flipmachine) var en tøjbutik i Larsbjørnsstræde 8, der solgte second hand tøj, militærtøj, badges, bælter og accessories til punks og andet subkulturelt godtfolk i 1970'erne og 80'erne.

Flip Machine blev åbnet i ca. 1974 af libaneseren Crazy Eddie, franskmændene Jean Michel og Serge samt Jean Michel's kone Joseanne. De importerede bl.a. second hand tøj i store partier (bulk) fra NYC gennem leverandøren Lou Diskin. Iflg. pisserenden.com hentede ejerne brugt halvtredsertøj i Amsterdam og USA.

Flip Machine, der ser ud til muligvis at have eksisteret til 2002, lå i butikslokalet umiddelbart til højre for den senere bar "Floss".

I artiklen "Punk og pensel i Pisserenden" i Berlingske Tidende i 2007 erindrer Knud Odde om Sods: "Vi handlede i Superlove og Gry pladebutik og gik i Flipmachine".

I punk-fanzinet Iklipsx nr. 1, 1979, skriver Jesper Reisinger og Camilla Høiby i en opsang til de københavnske punks: "Burde det ikke være givet at vi bandlyste alt hvad der har med færdigsyet 300-400 kr. "punkertøj " fra Flip-Machine og andre vamle steder. Det var da trods alt udgangspunktet at vi under ingen omstændigheder skulle lægge vore kroner hos tøj-pusherne - Ikke alene støtter I nogle idiotiske kapitalistsvin, der tjener fedt på jeres dumhed, I mister også jeres fantasi og evnen til selv at skabe noget.".


I Larsbjørnsstræde lå også pladebutikken GUF og senere i 1980'erne second hand tøjbutikken "Roger", der forsynede midtfirsernes subkultur. Baren Floss i Larsbjørnsstræde åbnede i 1982 og blev i løbet af 80'erne et sted hvor rockmusikere og også delvist post-punkede folk hang ud. Floss var ikke et entydigt punksted.

Af andre markante steder udenfor pisserende-kvarteret bør nævnes boghandlen Haase der lå i Løvstræde 8, som havde en vigtig pladeafdeling, der blev besøgt af punks og post-punks, pga. af deres gode udvalg af alternative udgivelser, bl.a. takket være Jesper Reisinger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar